Recept: pohankové palačinky

Máte chuť na palačinky, ale chcete se vyhnout bílé mouce? Nahraďte ji pohankovou! Nejen, že je přirozeně bezlepková, ale palačinky jsou z ní lehoučké a snadno se na pánvi obrací. Máme pro vás jednoduchý recept ideální pro chvíle, kdy vás honí mlsná.

Co budete potřebovat?

  • 150 g pohankové hladké mouky
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 280 ml polotučného mléka
  • 2 vejce
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička medu
  • sůl

A jdeme na to!

Pro přípravu budeme potřebovat dvě mísy. V první si smícháme pohankovou mouku, kokos, prášek do pečiva a sůl. Ve druhé si vyšleháme vejce, mléko, vanilkový extrakt a med. Následně obsah obou mís spojíme a vytvoříme hladké těsto.

Rozpálíme si nepřilnavou pánev a vzniklé těsto na ni naběračkou naléváme do tvaru palačinek. Palačinky opékáme nasucho na mírném až středním plameni přibližně 2 minuty z každé strany. Hotové palačinky můžeme pokapat medem nebo podávat s jogurtem a ovocem. Dobrou chuť.